Tulum Peynirli Poğaça Tarifi

TULUM PEYNİRLİ POĞAÇA HAZIRLANIŞI

Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için tulum peynirini ince kıydığınız yeşilliklerle geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle küçük daireler açın. İçine tulum peynirli harçtan koyup kapatın. Hamur bitene kadar minik poğaçalar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine SOVO SPREY YUMURTA  püskürtüp  çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

İş Harcı için;

  • 2 su bardağı tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için;